Viranşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; bilgili, becerili ve iyi bir ahlaka sahip, bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, disiplinli,çalışkan, bir yükseköğretim programına hazırlanan veya branşlarında yeterli bilgi ve beceriye sahip, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, nitelikli, çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Çağın getirdiği yeniliklere açık olan, geleceğe güvenle bakan, milli ve manevi değerlere önem veren, bilimsel değerler ışığında düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, özgüven ve sorumluluk duygusuna sahip, akademik ve teknik donanıma sahip,mesleki ve teknik eğitim bakımından evrensel nitelikli nesillerin yetiştirilmesinde öncülük eden kurum olmaktır.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: Erkek Öğrenci Pansiyonumuz bulunmaktadır.
Saatler: 08:00-16:40
Isınma: Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Voleybol,Basketbol,Futbol,Satranç,Badminton,Bocce,Masa Tenisi,Dart
Bilimsel Etkinlikler: 1-) 2017-2018 yılında Tübitak 4006 Bilim Fuarına 28 proje ile katılım sağlandı.
Proje Çalışmaları: 1-) 2015-2016 yılında Kalkınma Ajansı birlikteliğiyle Tarım Liseleri buluşuyor projesine aktif olarak katılım sağlandı. 2-) 2016-2017 yılında "Geleceğe Fidan Dikiyoruz" projesiyle yeşil bir Viranşehir için, yeşil bir gelecek için,yeşil eğitim yuvaları için ve doğa ile yeşeren yürekler için "İŞİMİZ GÜCÜMÜZ TARIM" sloganı ile yola çıkarak ilçe merkezi ve kırsal mahalle okulları ile mezarlıklara fidan dikimi yapıldı.Gençlerde ağaç dikmenin önemini ve bilincini oluşturmak maksadıyla belediye,öğretmen,öğrencilerle birlikte binlerce fidan toprakla buluşturuldu. 3-) 2017-2018 yılında "Beyaz Bayrak" projesinde Beyaz Bayrak almaya hak kazandık. 4-) 2017-2018 yılında Okulumuz ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığıyla birlikte uygulayıcısı olduğumuz,yaklaşık 250.000 TL bütçeli "Öğrencilerimiz ve Çiftçilerimiz Birlikte Üretimde" projemiz Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenmeye uygun görülmüştür.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 1-) 2017-2018 yılında Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (K102) kapsamında 31.196 Euro bütçeli "Organik Tarım ve Hayvancılıkta Modern Tekniklerle Verim ve Kalitenin Arttırılması" projemiz kabul edildi.Avusturyada Tarım alanından 8 ve Almanyada Hayvan sağlığı alanından 7 öğrencimiz 2018-2019 yılı içerisinde iki hafta süreyle staj yapacaklar. 2019-2020 Eğitim Ögretim yılında gerçekleştirilecek TARIMDA DİJİTALLEŞME VE ÜRETİMİN ARTTIRILMASI adlı Erasmus+K102 Projemiz 45.600 euro hibe desteği ile Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.

WEB - https://meslekiteknikanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Yenişehir Mah. Ceylanpınar Karayolu Bulvarı Mezarlık Arkası No 228

Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Yenişehir Mah. Ceylanpınar Karayolu bulvarı mezarlık arkası No:228

Adres - Yenişehir Mah. Ceylanpınar Karayolu Bulvarı Mezarlık Arkası No 228

Ulaşım Ulaşım şehir içi otobüslerle sağlanmaktır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Viranşehir ilçe merkezine uzaklık 5 kilometredir.